Оценка на дърво

Изследване на състоянието на дървото

Преди да бъдат предприети каквито и да било действия по някое дърво е нужен оглед, който да ни запознае с различните дадености около него. За някои дървета може да вземем решение, като ни изпратите снимки, но за други е нужен обстоен оглед на място.

Потърсете ни на 088 65 38 988 за консултация!

Визуална оценка

В повечето случаи можем да добием представа за състоянието на едно дърво по външния му вид и някои характерни белези, които сигнализират често срещани проблеми. Затова е важно да извършим оглед, при който да се разходим под дървото и да го докоснем, а в някои случаи е нужно да се качим в короната.​

Изследване на състоянието на дървесината чрез уреда Томограф

При дървета с голямо значение, размер или опасност, е най-добре да сканираме дървото в дълбочина, за да разберем дали има механични изменения, които крият риск. За тази специализирана услуга се доверяваме на наш подизпълнител с квалификация в чужбина и богат опит в тази област.

Измерване на възрастта на дървото чрез проба

Ако желаете да установите точната възраст на вашето дърво или да го впишете като вековно, то чрез свредел се взима проба с малък диаметър. Този отвор е незначителен и дървото бързо го обгръща.

Изготвяне на доклад за състоянието на дървото

За грижата на дървета от голямо значение или в натоварени зони, докладите ни дават възможността да проследяваме състоянието му в  дългосрочен период.

Оценка галерия